GBC Logo

Matjord till gräsmattan i Göteborg och hela Västsverige

Anläggning
Snabb service
Hemleverans

Köp matjord till gräsmattan från Gräs & Biocenter i Borås

Matjord så det växer bättre

Matjord med jordförbättring för din gräsmatta

Jord som underlag och utfyllnad

Väldränerad jord i rätt kvalitet med sand

Kontakt
Du berättar för oss om tomten som behöver en snygg gräsmatta
Leverans
Bra priser och snabba leveranser direkt till din tomt
Anläggning
Enkel och smidigt anläggning av oss ger en mer färdig trädgård

Frågor? Tveka inte att ta en kontakt med oss.

Kontakta oss

Jordmån så det växer!

Jord för gräsmattan

För en välmående gräsmatta behöver du jord med rätt kvalitet ihop med jordförbättring och gödsel. Vår rekommendation är beroende av befintliga förhållanden men det som vanligtvis behövs är en bra dressjord med tillfört kalk, sand och näringsämnen. Vi rekommenderar åtminstone 5 cm matjord på tomten som packas för läggning av gräsmattan. Matjord håller fukten bra och ger en lättskött gräsmatta.

Matjord består vanligtvis av mineraljord, tex sand, lera och en del organiskt material. En stor del av volymen utgörs av hålrum eller porer. I porerna finns rötter, luft och vatten. Mycket vatten gör marken vattensjuk och omvänt om det är mycket luft blir marken torr, balansen är viktig för att växter ska trivas.

Jordkvaliteten är viktig

Jord består av blandade mineraler och avlagringar och precis under ytan på marken finns det första lagret som också kallas för matjord. Det är där daggmaskar, markdjur och mikroorganismer trivs och bryter ned organiskt material som löv och kvistar. När det sker så bildas mylla eller humus som blir mineraler och näringen i matjorden.

Här är viktigt att fundera på PH-värde, om det är mycket lera, sand eller stenigt. Vi hjälper dig analysera dina markförhållanden så vi kan skapa ett underlag för det som ska planteras eller gräsmattan som ska läggas.

Välkommen att ta en kontakt för en kostnadsfri offert

Vi är verksamma inom flera områden som rör mark och anläggning, tex färdigt gräs, plattsättning, dränering osv.

Vi är verksamma i hela Västsverige, från Falkenberg i söder till Karlstad i norr och från Göteborg i väst till Jönköping i öst.

Vi har också många uppdrag  i Varberg, Uddevalla, Vänersborg, Trollhättan, Falköping, Skövde, Ulricehamn, Kinna och Skene m.fl.

Gräs & Biocenter i Borås

Färdig gräsmatta på rulle i hela Västsverige. Proffs på trädgårdsarbeten som plattsättning och dräneringar. Markanläggning med gödsel och matjord. 
GRATIS OFFERT
homebubblerocketarrow-rightcheckmark-circlelayers
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram