GBC Logo

Färdigt gräs & Rullgräs i Göteborg och hela Västsverige

Läggning
Snabb service
Leverans med egen kranbil

Köp färdig gräsmatta från Gräs & Biocenter i Borås

Anlägg och rulla ut gräset själv!

Spar pengar genom att förbereda marken och lägga gräset själva.

Eller så lägger vi gräset åt er!

Eller så kan vi hjälpa med anläggning och läggning av gräset direkt när vi levererar!

Kontakt
Du berättar för oss om tomten som behöver en snygg gräsmatta
Leverans
Bra priser och snabba leveranser direkt till din tomt
Anläggning
Vår kunskap om rullgräs och dess egenskaper gör jobbet snabbt

Fördelar med färdig gräsmatta

Färdig gräsmatta direkt!

Färdigt gräs sparar mycket tid och arbete. Direkt omvandlas en trist barmark till en vacker, levande, jämn och tät gräsmatta!

Gräsmattan är helt färdig och trädgården kan nyttjas med en gång! Så slipper du stänga av ytor i trädgården stora delar av säsongen.

Slipp ogräs och mossa

Du får snabbt en färdig gräsmatta av toppkvalitet. Så slipper du rensa ogräs i tid och otid, gräsmattan är ju livskraftig dominant.

Rullgräs framodlat av experter ger bästa gräskvalitén! Gräset skördas direkt före leverans så den inte tappar kvalitet före läggning.

Gräsmattan är 18-24 månader

Våra färdiga gräsmattor har redan växt sig starka i 18-24 månader, vilket ger en fin gräsmatta utan väntetid när du lägger din order.

Rullgräs framodlat av experter ger bästa gräskvalitén! Gräset skördas direkt före leverans så den inte tappar kvalitet före läggning.

Fridfull livskvalitet

Njut med alla sinnen! Färdig gräsmatta dämpar ljudnivån och ger dig vardagslyxen att kunna gå barfota i ett daggvått gräs en tidig sommarmorgon!

Färdigt gräs som vi lägger skonar ryggen och ökar livskvalitén under många år.

Frågor? Tveka inte att ta en kontakt med oss.

Kontakta oss

Färdigt gräs på rulle

Vi har fokus på kvalitet

Med Gräs & Biocenters gräsmatta på rulle får du ett rullgräs av högsta kvalitet! Vi vet hur viktigt det är att alltid leverera färsk färdig gräsmatta. Med säkra leveranser av rullgräs och vår personals kunskap om färdigt gräs kan du känna dig trygg när du handlar av oss.

Eftersom gräs är en färskvara så har vi inte gräsmatta i lager. Du får gräset dagen efter att det har skördats. Gräset ska då omgående rullas ut och vattnas – därför är det viktigt att du är klar med underarbetet tills dess. Tänk på att göra din beställning i god tid före planerad läggning!

Vid varmt väder, över 20 grader, ska rullgräset läggas omgående när gräsmattan anländer till tomten/ytan eftersom gräsmatta tar skada av värme.

Vi svarar gärna på frågor om färdig gräsmatta, du kan också lära dig mycket och få tips i vår kunskapsbank!

 

Förbered underlaget

Bearbeta jorden väl t ex genom att fräsa den till 8-15 cm djup. I styv lera kan du fräsa ner sand, 0-4 mm. Vår matta är sandjordsodlad. Finplanera ytan och plocka bort stenar, kvistar, rötter och ogräs. Grundgödsla med 10 kg NPK per 100 kvm. Kratta lätt.

Så lägger du gräs

Färdig gräsmatta på rulle är en färskvara och måste rullas ut samma dag som den anländer eller avhämtas. Vid varmt väder, över 20 grader, ska rullgräset läggas omgående när gräsmattan anländer till tomten/ytan eftersom gräsmatta tar skada av värme.

Skötsel av nylagd gräsmatta

Under de tre första veckorna är det viktigt att gräsmattan inte torkar ut. Detta för att rötterna ska växa och rota sig. Genom att lyfta på ett hörn av gräsmattan kan du kontrollera att både matta och underlag är ordentligt genomfuktade.

Vi är verksamma i hela Västsverige, från Falkenberg i söder till Karlstad i norr och från Göteborg i väst till Jönköping i öst.

Vi har också många uppdrag  i Varberg, Uddevalla, Vänersborg, Trollhättan, Falköping, Skövde, Ulricehamn, Kinna och Skene m.fl.

Gräs & Biocenter i Borås

Färdig gräsmatta på rulle i hela Västsverige. Proffs på trädgårdsarbeten som plattsättning och dräneringar. Markanläggning med gödsel och matjord. 
GRATIS OFFERT
homebubblerocketarrow-rightcheckmark-circlelayers
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram