GBC Logo

Köp gödsel till gräsmattan

Gräsmattan behöver gödslas regelbundet under växtsäsongen. 

Gräs & Biocenters gödsel är anpassad efter vad en gräsmatta behöver och kan användas både vid etablering och vid tillväxtgödning.
BESTÄLL GÖDSEL 
sbg-karta

Hur ofta ska man gödsla och när?

Vi har samlat många vanliga frågor om gödsel och gödning av gräsmattor i får sida med Frågor & Svar.
Kunskapsbanken

Köp gödsel anpassat för gräs - 350 kr per 10 kg

Fri hemkörning vid köp av minst 6 säckar

Vårt gödsel håller högsta kvalitet och är anpassat för gräsmattor. Just nu erbjuder vi gratis frakt vid köp av minst 6 säckar. Beräkna 3 kg / 100 kvm.
Betalning sker med faktura som lämnas vid leverans.

Gödsla för en bättre gräsmatta!

Alla vill ha en riktigt grön och ogräsfri gräsmatta!
Därför är det viktigt att man göder gräsmattan regelbundet. Har man en välgödd gräsmatta växer den sig kraftig och tät. Det gör att ogräsfrön har svårt att ta sig igenom mattan och etablera sig. 

En välgödslad gräsmatta står emot nötning och svåra väderförhållanden som torka. Täta gräsmattor konkurrerar ut mossa och ogräs. Utomhusaktiviteter som fotboll, spring, lek, hundar, katter, grillning, sol och bad - allt detta utsätter gräsmattan för slitage.

Hur funkar gödsel i gräsmattan?

Genom att gödsla tillför man näring till jorden vilket ger en friskare gräsmatta. På våren när gräsmattan torkat upp och gräsmattan börjat växa är det dags att gödsla så den får en bra start på säsongen. Sedan när gräset växer och det klipps i omgångar försvinner näringsämnen och jorden lakas ut. 

Gräsmattan behöver gödslas regelbundet under växtsäsongen. 

Det bästa är att gödsla gräsmattan på våren när jorden når 7-8 grader och gräset börjar växa (vanligtvis i mars / april) och på hösten. Gräset mår bäst av en jämn tillgång på gödsel under hela säsongen, gödsla gärna 3 - 5 gånger per år.

Gräsytor som exempel har en lekplats är dock betydligt mer utsatta. På sådana gräsytor kan du behöva gödsla din gräsmatta med ytterligare näringsämnen, upp till fyra gånger om året.

En nylagd gräsmatta behöver också gödslas

När det nysådda gräset har grott och vuxit upp till en höjd av 5-8 cm är det lagom att gödsla för första gången.

Glöm inte att vattna i samband med gödslingen. Detta är extra viktigt på nysådda ytor eftersom de små späda plantornas rötter är känsligare, och bränns lättare än de på en etablerad gräsmatta.

Vi är verksamma i hela Västsverige, från Falkenberg i söder till Karlstad i norr och från Göteborg i väst till Jönköping i öst.

Vi har också många uppdrag  i Varberg, Uddevalla, Vänersborg, Trollhättan, Falköping, Skövde, Ulricehamn, Kinna och Skene m.fl.

Gräs & Biocenter i Borås

Färdig gräsmatta på rulle i hela Västsverige. Proffs på trädgårdsarbeten som plattsättning och dräneringar. Markanläggning med gödsel och matjord. 
GRATIS OFFERT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram